top of page

תוכניות חדשות שנפתחו

צוערים להנדסת תשתיות בשירות הציבורי

מסלול תואר ראשון בהנדסה אזרחית

במסלולי תחבורה, מים ומבנים והנדסת תעשיות מים

באוקטובר 2019, נפתחה תוכנית צוערים להנדסת תשתיות שמטרתה לטייב, לגוון ולהרחיב את ההון האנושי בתחומי הנדסת תשתיות. התוכנית שואפת ליצור קבוצת איכות של מהנדסות ומהנדסים אזרחיים המיועדים למגזר הציבורי ולחברות הממשלתיות.

התוכנית פועלת במיזם משותף לנציבות שירות המדינה ועמותת ידידי עתידים.

למחזור הראשון התקבלו 24 צוערים, המייצגים מגוון קבוצות בחברה הישראלית לרבות בפריפריה החברתית והגיאוגרפית. הלימודים מתבצעים בפקולטה להנדסה אזרחית סביבתית בטכניון במסלולי תחבורה, מים ומבנים, ובמכללת כנרת במסלול הנדסת תעשיות מים.

בנוסף ללימודים האקדמיים הנפרסים על פני 4 שנים, משתתפים הצוערים בהכשרה חוץ אקדמית הכוללת ציר אישי (פיתוח זהות משרת ציבור ומוביל שינוי), ציר קבוצתי (בניית "חבורת משימה") וציר מקצועי (הכולל פרקטיקום ברשויות ובמשרדי ממשלה). בסיום התכנית הצוערים ישתתפו בפרויקט גמר מעשי בשילוב התעשייה הקולטת. בתום תקופת הלימודים וההכשרה, ישולבו הצוערים בהשמה בתפקידים של מובילי פיתוח תשתיות לאומיות במגזר הציבורי ובחברות ממשלתיות.

לוגו עתידים שקוף.gif

 

אלומות

מובילים הכשרת מורים באקדמיה

אלומות לוגו.png

בחודש פברואר 2019 נפתח המחזור הראשון של תוכנית אלומות ובו 24 משתתפות ומשתתפים.

תוכנית "אלומות – מובילים הכשרת מורים באקדמיה" נבנתה בשיתוף בין משרד החינוך, מכון מופ"ת, ו"עתודות לישראל" במשרד ראש הממשלה.

מטרת התוכנית לגבש את העתודה הניהולית הבכירה במערך הכשרת המורים בישראל. התוכנית שואפת לייצר שפה משותפת סביב אתגרי הליבה של עולם ההכשרה, להגביר את האמון בין השחקנים הבכירים במוקדי ההשפעה השונים, וליצור רשת של מנהיגים המחוללים שינויים משמעותיים בתחום של הכשרת מורים.

התוכנית נפרסת על פני 34 ימים וכוללת גם סיור מקצועי בחו"ל.

התוכנית מיועדת לבעלי פוטנציאל לאייש את התפקידים הבכירים ביותר במערך הכשרת המורים בישראל:
באקדמיה – אנשים הרואים את עצמם בעתיד בתפקידי נשיאי מכללות, רקטורים או דיקנים.
במשרד החינוך – אנשים הרואים את עצמם בעתיד בתפקידים בכירים במִנהל עובדי הוראה, או בתפקידים בעלי השפעה ישירה על הכשרת המורים בישראל במחוזות ובמטה משרד החינוך.
במגזר השלישי ובשוק הפרטי – אנשים הרואים את עצמם בעתיד בתפקידים בכירים בעמותות או בגופים פרטיים שפועלים במרחב "הכשרת המורים בישראל, דוגמת "חותם" ו"חלוץ חינוכי.

 מובילים פיננסיים

מובילים פיננסים.PNG

בחודש יוני 2019 נפתח המחזור הראשון של התוכנית לפיתוח עתודה מחוללת שינוי במערכת הפיננסית-ציבורית של מדינת ישראל ובו 29 משתתפות ומשתתפים. התכנית היא פרי תכנון ושיתוף פעולה ייחודי בין הגופים הפיננסיים הציבוריים במדינת ישראל, יחד עם אגף עתודות לישראל במשרד ראש הממשלה ומכון אלכא למנהיגות ולממשל בג'וינט ישראל, האחראי גם על ניהול התוכנית.

התכנית מיועדת לגורמי מקצוע מהמגזר הציבורי, בעלי השפעה על עיצוב ויישום הרגולציה של המערכת הפיננסית בישראל,
התוכנית פועלת לחיזוק תפיסה הוליסטית ואתוס משותף –לטובת עיצוב ושדרוג המערכת ומטרתה ליצור רשת של סוכני שינוי בעלת שפה ועקרונות משותפים, אמון הדדי וכישורים אישיים. רשת כזו תוכל לפעול לשדרוג המערכת הפיננסית-ציבורית הישראלית והתמודדות עם האתגרים וההזדמנויות העומדות בפניה.

אחד מהחידושים הגדולים שהתוכנית יוצרת, היא ביצירת מרחב משותף אמיתי שבו הרגולטוריים הפיננסיים המרכזיים, מעצבים יחד את דור ההמשך של השדה – כועד המנהל של התכנית. התכנית מייצרת כבר בתחילתה שיתופי פעולה בין ארגוניים משמעותיים.

התוכנית בנויה על תפיסת למידה של ׳ידע מבפנים ומבחוץ׳, כלומר למידה מתוך חוכמה, ידע וניסיון המשתתפים. זאת, בשילוב של למידה והתנסות מאורחים, ביקורים וקריאת מקורות מידע מהארץ ומהעולם.

המשתתפים יעסקו בלמידה ובתרגול של תכנים מעולמות הפיננסיים, מניהול ומנהיגות, ועוד. בנוסף לכך, כחלק מתהליך הלמידה יידרשו המשתתפים להוביל יוזמה (פרויקט).

 מובילים באקדמיה

מובילים באקדמיה.png

בדצמבר 2018 נפתח המחזור הראשון של תוכנית מובילים באקדמיה ובו 32 משתתפות ומשתתפים. התוכנית היא יוזמה משותפת של המועצה להשכלה גבוהה בישראל ושל שותפויות אדמונד דה רוטשילד.

ייעודה של התוכנית הוא בניית רשת של מובילי שינוי מהסגל המינהלי והאקדמי במוסדות האקדמיים בישראל, שתפעל לקידומה של מערכת מצטיינת וחדשנית התורמת למחקר הבסיסי, למחקר היישומי לאיכות ההוראה ולפיתוח החברה והמשק.

התוכנית מכוונת להתמודד עם המציאות המשתנה המחייבת אימוץ של תפיסה הובלה אינטגרטיבית , המשלבת בין הפן המינהלי והאקדמי באופן המביא לידי ביטוי את מגוון היכולות ונקודות המבט.

משתתפי התוכנית כוללים נציגות של סגל אקדמי ומנהלי המאייש בימים אלו או צפוי לאייש בעתיד תפקידי מפתח ותכלול כגון: סגני רקטור ונשיא, דיקנים, סגני דיקנים, ומנהלי בתי ספר במערך האקדמי, מנהלי מחלקות בכירים וסמנכ"לים במערך המנהלי.

התוכנית פרוסה על פני כ-30 ימי למידה, המשלבים גם סיור מקצועי בחו"ל.

אופק לרשות המיסים

אופק-לוגו.jpg

בחודש אוקטובר 2019, נפתחה תוכנית אופק בהובלת רשות המיסים וג'וינט ישראל- אלכא. מטרת התוכנית ליצור קבוצת השפעה של מנהיגים, סוכני שינוי מכלל יחידות רשות המסים, אשר פועלים לקידומה של הרשות, מפתחים תמונת עתיד חדשנית, מערכתית, לומדת ויוזמת.

המחזור הראשון כולל 31 משתתפים ומשתתפות חדורי שליחות ציבורית בעלי דחף להצטיינות, מכווני למידה והתפתחות שמעוניינים להניע ולהוביל שינוי בצורה מקצועית בתחום המסים בישראל. התוכנית מתנהלת על פני 15 מפגשים דו יומיים, ומורכבת ממפגשי למידה, תכנון ויישום פרויקטים וסיור לימודי בחו"ל.

יעדי התוכנית:

  1. פיתוח מנהיגים משרתי ציבור שמודעים, מובילים, יוזמים ולוקחים אחריות.

  2. פיתוח רשת מנהלים שלומדת, סומכת, תומכת , מאתגרת, מפתחת ומחויבת.

  3. חשיפה רחבה לסוגיות חברתיות-כלכלית ברמה הלאומית והבינלאומית.

  4. חיזוק תחושת האחריות לסוגיות של פערים ואי שוויון בחברה הישראלית.

  5. פיתוח ראיה מערכתית כוללת של הרשות, ממשקיה והסביבה בה היא פועלת.

  6. הטמעת תרבות ניהול בארגון, לצד הקניית כלים ניהוליים ושיח ניהולי ארגוני.

bottom of page