top of page

בן 33, גר בדימונה, נשוי לנעמה ואבא לאיתי (3) ולאורי (חודשיים). 

גדל בארץ עד גיל 12, אז עבר לצרפת עם משפחתו למשך 12 שנים, ומשם עבר לארה"ב, שם הכיר את אשתו. חזרו ארצה ב-2014.

עם החזרה לארץ רצה יהונתן לעשות משהו משמעותי ולקחת חלק פעיל בחברה הישראלית, הוא התעניין בתכנית הצוערים של עתידים ושם הכל התחיל. בימים אלה מסיים את לימודי התואר השני הבינלאומי במנהל עסקים.

במהלך התואר הראשון עבד ברשות לפיתוח הנגב כעוזר סמנכ"לית ואח"כ כרכז מיזם פיתוח כלכלי. 
במסגרת התכנית ביצע פרקטיקום ראשון באשכול נגב מערבי ואת השני בעיריית באר שבע. 

יהונתן דהן, מוביל דיגיטלי באשכול נגב מערבי
Screenshot_1 (2).jpg
מה המיזם נועד להשיג וכיצד?

כל מוביל דיגיטלי צריך לבנות תכנית עבודה לדיגיטציה איזורית. בחצי שנה האחרונה הקמתי צוות דיגיטלי המורכב מנציגים מהרשויות השונות ויחד בנינו תכנית אזורית, מתוכה נגזרים:

1. מיזמים דיגיטליים אזוריים

2. דיגיטציה פנים ארגונית

3. מיזמים חדשניים

במסגרת הדיגיטציה האיזורית הייתי אחראי על הקמת המענה הטכנולוגי לשירות הווטרינרי החדש באשכול. שירות וטרינרי איזורי קם על מנת לשפר את השירות שניתן לתושבי האיזור. מפאת מחסור בכח אדם, בעיית כלבים משוטטים ובעיות נוספות הוחלט להקים שירות אזורי משותף למספר רשויות, בו יהיו הן מערך וטרינרים והן מערך פיקוח חוצי גבולות מוניציפאליים.

ברוב הפרויקטים של האשכול מדובר ביתרון לגודל מבחינה כלכלית, אך כאן מדובר על יתרון בשיפור השירות: היכולת לפעול יחד משפרת את השירות בצורה משמעותית לכלל הרשויות באשכול, ללא קשר לגודלן. כיום השירות כולל 4 רשויות, ובעתיד הקרוב מצטרפות אליו 2 נוספות. היתרון המובהק הוא מענה של 24 שעות שבעה ימים בשבוע, היכולת לחסן כלבים ולטפל בהם במספר מוקדים ועוד.

תחום הדיגיטציה מאפשר לשפר את השירות לתושב ולייעל את ניהול השירות. לצורך כך הוקמו מערכת ניהול מקיפה, מוקד פניות תושבים, אתר אינטרנט לביצוע תשלומים ואימוץ כלבים, ואפליקציה למערך הפיקוח לטיפול בפניות התושבים.

באיזה שלב המיזם נמצא כעת? מה השלב הבא?

המיזם קיים ועובד במרץ: עד כה טיפלנו באלפי פניות, ניתנו מאות חיסונים וכו'. אנחנו עובדים על צירוף הרשויות החדשות ובעתיד הקרוב האשכול עתיד להשמיש שלוש כלביות חדשות.

אנחנו יודעים שהתושבים מרגישים שהם מקבלים מעטפת של שירותים וטרינריים ב- one stop shop.

איך זיהית את האנשים שאתה צריך לצדך? איך רתמת אותם?

הרציונל של האשכול הוא להעמיד שירותים לרשויות, ולא לתושב - התושב אמור לפגוש את הרשות. ופתאום, הדבר הראשון שאנחנו עושים כאשכול הוא לכאורה ישירות מול התושב. הבנו שאנחנו צריכים שהרשויות יתנו בנו אמון שלא נחבל בקשר שלהם בתושב בשום צורה כדי להצליח. הבנו שחובת ההכוחה היא עלינו, ובאמת, מאמצי השיווק והדיגיטציה איפשרו לאשכול לחזק את אמון הרשויות ביכולותיו להעמיד להן כלים שימושיים ויעילים: המערכת שהוקמה איפשרה לספק דוחות ונתונים בזמן אמת, לקצר תהליכי עבודה ולהפעיל את הפקחים בסמוך לאירועים.

הרשויות צריכות להיות ב"פרונט" כדי שזה יצליח, האזרח לא צריך להרגיש שמדובר בגוף אחר. זה אתגר, אבל אנחנו עובדים קשה כדי להתאים את עצמנו לכל רשות ורשות.

ספר על נסיון שלא צלח או על אתגר קשה במיוחד...

ממש בשבוע הראשון למתן השירות, כשעוד היינו בשלבי הקמה, אירע מקרה נשיכה ע"י להקת כלבים. היינו צריכים להתמודד עם האירוע גם ברמה התקשורתית וגם ברמה המעשית בשטח, ואכן, בשילוב כוחות עם הרשויות נלכדו הכלבים. למזלנו הילדה יצאה בריאה, והאשכול הפיק לקחים על הדרך הנכונה לנהל מצב מורכב כזה. אחד הלקחים הוא שניהול אירועים במשבר מצריך קשר הדוק ועבודה משותפת עם הרשויות בשגרה, כך שבזמן משבר האחריות תהיה משותפת ולא יופנו אצבעות מאשימות. חשוב שבשגרה האשכול ידע לרתום את הרשויות, להעמיד מערכי ההסברה ולספק נתונים ועדכונים כך שכל המעורבים ירגישו שהמוצר הוא גם שלהם ותחת אחריות משותפת.

האם התכנית או הרשת תרמו בקידם המיזם?

במסגרת המובילים הדיגיטליים באשכולות אני היחיד שמגיע מתכנית עתודה, וזה נתן לי ערך מוסף משמעותי מאוד מאחר והכרתי את האתגרים של השלטון המקומי. התכנית ממשיכה ללוות אותי בפיתוח אישי ומקצועי, מה שנותן לי לחזור לתפקיד עם הרבה תובנות וכלי סיוע. הערך מוסף הגדול ביותר הוא  רשת העמיתים – שמספקת לי מידע בזמן אמת בנושאים שונים מכל מקום בארץ, ניסיון, וידע של אחרים. זה מקצר משמעותית תהליכי עבודה ומונע המון טעויות בדרך.

bottom of page